Es racó des PT

En aquest bloc o "bitàcola" trobaràs recursos, recomanacions, articles, materials descarregables, enllaços, idees, propostes, notícies, relacionades amb la feina de pedagogia terapèutica. És a dir, tot allò que t'hauria agradat que et contessin quan vares començar a fer feina de PT. També hi ha materials aprofitables per a tutors i educadors en general, d'atenció a la diversitat i d'educació especial.

Claus, missatges secrets i tinta invisible

Preparant un taller de llengua per una classe de primària vaig recopilar aquest material per fer claus i missatges secrets, així es treballen molts aspectes lingüístics mentre els nostres alumnes juguen.

Hi ha de molt senzills i més complicats, així com moltes adreces d'Internet per consultar. Ja em contareu si els agrada.Descàrrega amb Megaupload clicau aquíCom fer tintes invisibles
Como hacer tinta invisibleManualitats: Fer un encriptador de textos...


Els nens de casa, comencen a tenir una edat, en la que tenen els seus secretets, ja sigui per ells mateixos, o per compartir amb algun amiguet o amigueta. Una bona manera és xifrar els textos, per fer-ho il.legible per la resta. Amb aquest encriptador casolà els serà més fácil, i de passada practicaran l’escriptura (hauran d’escriure primer el text per xiffrar-lo, i tornar a escriure per desxifrar-lo…).

Com podem fer el nostre propi Disc per xifrar textos?
Imprimeix la plantilla en paper gruixut o cartolina. Retalla els dos cercles i el quadradet de CODI. Fem dos foradets al centre i els unim amb un enquadernador de cap rodó.
Com farem funcionar el disc?
Per xifrar el text: Triarem el codi. Canviarem les lletres del nostre text original (disc gran) per la que ens dona al disc petit.

Per desxifrar el text: tornarem a triar el codi correcte, i farem la operació inversa. Cada lletra del codi xifrat, te la seva equivalència al cercle gran...

Un exemple:
Text per xifrar
EL RACO DELS NENS
Codi per xifrar: P
Resultat:
Ov bkmy nobc xoxc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...