Es racó des PT

En aquest bloc o "bitàcola" trobaràs recursos, recomanacions, articles, materials descarregables, enllaços, idees, propostes, notícies, relacionades amb la feina de pedagogia terapèutica. És a dir, tot allò que t'hauria agradat que et contessin quan vares començar a fer feina de PT. També hi ha materials aprofitables per a tutors i educadors en general, d'atenció a la diversitat i d'educació especial.

Activitats sobre el cos humà fetes a segon de primària

A cor obert!



Escrit per Eduard Connolly de Pernas
divendres, 11 de març de 2011 21:51

Sa veritat és que hem dedicat molt de temps, dins del projecte sobre el cos humà que fa el segon de primària de na Maria Teresa, al tema de l'aparell circulatori. El funcionament del cors és complicat d'entendre.

Aquesta vegada a més dels recursos tecnològics i no tecnològics habituals: aplicacions per pissarra digital, vídeos de Youtube, llibres i material imprès, etc. Hem comptat amb la col·laboració de Toni Servera tutor de primer que ens ha explicat el funcionament del cor amb un model a escala, i també varem fer servir els fonendoscopis de la germana de na Maria Teresa que és manescal per comprovar els nostres batecs.

Per acabar. “L'equip mèdic habitual” de segon de primària, és a dir Na Maria Teresa, na Maria Antònia i n'Eduard, han fet una dissecció d'un cor de porc amb els alumnes. La experiència ha estat interessant, pensem que qualque cosa han / hem aprés sobre aquest important òrgan del nostre cos.

Darrera actualització de dissabte, 19 de març de 2011 19:05

El nostre cor batega

Aquesta setmana hem pogut comprovar que als alumnes de segon de primària el cor els hi batega !!

Dins del nostre projecte sobre el cos humà, estudiem ara l'aparell circulatori i teníem dubtes si havia qualque zombi en la classe. Per comprovar-ho na Maria Teresa l'hi demanat a la seva germana que és manescal un parell de fonendoscopis i ens hem posat mans a l'obra... O millor dit, orelles al cor...

Ronyons al Xerès!!!



Escrit per Eduard Connolly de Pernas
divendres, 4 de febrer de 2011 16:14

A la classe de segon de na Maria Teresa i na Maria Antònia continuem amb el projecte sobre el cos humà. Ara ha tocat l'aparell excretor. Desprès de la classe teòrica i de veure un parell de vídeos il·lustratius al “Youtube” ens hem decidit per fer una dissecció per gurps de tres ronyons i d'una bufeta urinària de porc a la classe.

La experiència pensem que ha estat interessant i didàctica, a més d'entretinguda. Fins i tot hi ha hagut una sorpresa: la mestra “cirurgiana” Maria Antònia i el seu grup han trobat al seu ronyó una parell de càlculs renals !!

Després amb aigua calenta i un embut na Maria Teresa i na Maria Antònia han omplit la bufeta urinària del porc per poder veure el seu funcionament.

També han vingut ell alumnes de l'altre segon, "els veïnats", a veure la nostra dissecció.

Avui tenc per jo que ningú de nosaltres menjarem “Ronyons al Xerès”





L'aparell respiratori "embotellat"





Escrit per Eduard Connolly de Pernas
dissabte, 29 de gener de 2011 10:33

A la classe de segon na Maria Teresa estem fent un projecte sobre el cos humà. Ja us mostrarem els resultats més endavant. Per ara us deixam les fotografies d'aquesta “maqueta” que hem fet sobre l'aparell respiratori, mostrant el funcionament del diafragma sobre els pulmons. Salutacions !!




Urgències , CSI, i Hospital Central a segon !!

A la classe de na Teresa seguim amb la nostra petita universitat de medicina per a nins i nines de primària!! Ara toquen els ossos. Hem pogut observar radiografies que han duit na Maria Antònia i na Teresa i hem fet un esquelet articulat de cartolina.



FONT ORIGINAL: WEB Del CEIP NA Caragol d'Artà
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...