Es racó des PT

En aquest bloc o "bitàcola" trobaràs recursos, recomanacions, articles, materials descarregables, enllaços, idees, propostes, notícies, relacionades amb la feina de pedagogia terapèutica. És a dir, tot allò que t'hauria agradat que et contessin quan vares començar a fer feina de PT. També hi ha materials aprofitables per a tutors i educadors en general, d'atenció a la diversitat i d'educació especial.

Museu Pedagògic de les Illes Balears


Avui he visitat els fons del museu pedagògic de les Illes Balears a Inca, i m'he duit dues sorpreses agradables, una que uns dels que ho dirigeixen va ser mestre meu fa 40 anys !! L'altra és que mai havia vist uns fons tan interessants !! Són al·lucinants !! Hi ha meravelles !! M'han dit que és un dels més antics i un dels millors de tot l'estat !! Sinó vaig errat l'idea de fer un museu pedagògic que funcionassi tant com a centre de recursos com a receptori de material educatiu va ser d'en Joan Capó a l'any 1917 segons ens conta Josep González-Agàpito al seu llibre: Tradició i renovació pedagògica, 1898-1939: Història de l'educació.

Han fet un parell d'exposicions i hi ha peces impressionants !! I els que em coneixeu ja sapigueu que som col·leccionista d'objectes antics d'escola i llibres a més de ex llibreter de vell i mestre. Jo faig petites exposicions amb el meu material en diverses escoles, però el que tenen ells és com comparar el Louvre amb una pinacoteca de barri...

Us cont això perquè vull fer un catàleg museu virtual, és a dir un bloc amb fotografies dels fons que hi tenen, perquè tothom pugui gaudir al manco virtualment d'aquestes meravelles. Si hi ha qualcú (pedagog, historiador, mestre/a jubilat, o semblant) que s'animi i que m'ho digui que començarem amb els tràmits de demanar els permisos necessaris.

Aquest mateix mes ja faré donació d'un parell d'objectes pedagògics que crec poden ser interessants per a ells.







Més museus pedagògics:

MUEC--Museu de l'Educació a Catalunya

Proposta de creació del Museu de l'Educació a Catalunya presentat a la Consellera d'Ensenyament el 13 de febrer de 2003

Més Informació: Jordi Goñi


Museo del Niño de Albacete


Arxiu i Museu de l'Educació de les Illes Balears

Mestre Torrandell 59

07300 Inca Illes Balears

Tel.971883326 Fax.971883326

A/e:AMEIB@hotmail.com


Euskal Eskola Museoa


Museo Pedagògico de Galicia


Museu del Món Infantil de L´Eliana


Museo Municipal Alto Bierzo


Museu de escuela Rural en Tielmes Madrid


Museo etnogràfico de Villadiego--Burgos

Té una sala on hi ha representada una escola


Escuelas Graduadas de Cartagena

Museo agrícola de Pusol Valencia

La escuela de antaño de Palencia


Museo de las escuelas (Argentina)


Museo Exposición Pedagógica

Sancho Ramírez 24

Huesca--Aragón

Tel.974227361




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...