Es racó des PT

En aquest bloc o "bitàcola" trobaràs recursos, recomanacions, articles, materials descarregables, enllaços, idees, propostes, notícies, relacionades amb la feina de pedagogia terapèutica. És a dir, tot allò que t'hauria agradat que et contessin quan vares començar a fer feina de PT. També hi ha materials aprofitables per a tutors i educadors en general, d'atenció a la diversitat i d'educació especial.

Coets d'aigua

Aquí teniu com fer un coet d'aigua per si us animau.

 El nostre model que més vegades hem fet servir, ha estat aquest:


Com fer-ho ?

1)Agafar una botella de dos litres de Coca-Cola i embolicar-la amb una cartolina ben lluent.

2) Posar-li un cucurutxo.

 3) Adornar-la amb estrelles "gomet"

4) Les potes poden ser o bé tubs de cartró de paper de cuina o cartolines encaragolades. És important siguin llargues perquè la bomba d'inflat tengui espai per la vàlvula. 


5) Els coets S'han d'omplir per la meitat, més o manco, va molt bé fer servir un embut.

 6) Per aferrar-lo tot, va molt bé la cola calent, és molt ràpida, però no la podem posar directament a la botella de plàstic perquè li faríem forats, sempre damunt la cartolina.

7) La part més complicada és el tap de suro amb la vàlvula, mirau bé la forma de fer-ho !! Pensau que la mateixa vàlvula, si les botelles són de la mateixa marca i model i la boca del mateix diàmetre ens servirà el mateix tap per tots els coets que vulguem tirar.

8) El tap de suro ho hem de passar amb força, una vegada ficada l'aigua al coet és clar, ens ha de costar passar-ho, no pot quedar fluix perquè no tancaria bé i no faria pressió. Només ha de quedar el cap de la vàlvula a ran de la boca de la botella.
Aquí podeu veure un dels nostres enlairaments de coets. Teoria treta de la plana: Departamento de Tecnología IES CAN PLANAS 

Els coets d'aigua estan construïts amb una ampolla de plàstic que s'ompli d'aigua en una tercera part de la seva capacitat. Es col·loca invertida, tancada per un tap travessat per un tub pel qual s'introduïx aire a pressió. En el moment que la pressió és suficientment alta l'ampolla s'allibera del tap ascendint en l'aire gràcies a la reacció produïda per la massa de l'aigua que surt a gran velocitat pel coll de l'ampolla.

Per a millorar i rectificar la seva trajectòria se li poden col·locar aletes en la seva part inferior i un con en la superior. També es poden construir llançadors i paracaigudes allotjats en el con d'atac. Complicant el disseny es poden construir coets d'aigua de diverses etapes.


http://www.ikkaro.com/fabricar-cohete-agua

Vamos a hablar sobre como fabricar un cohete de agua. El principio de funcionamiento es muy sencillo, funciona por el principio de acción - reacción debido al aire introducido en la botella.
Para el que nunca haya oido hablar de un cohete de agua, es una botella de plástico, parcialmente llena de agua, en la que se introduce aire a presión para luego dejar que escape por un orificio de salida e impulse la botella.
A partir de aquí, las modificaciones son infinitas, en la punta del cohete, las aletas, la lanzadera, el orificio de salida o la forma y la cantidad del aire inyectado.


De momento dejo una colección de links muy buenos para que todo el mundo pueda empezar a desarrollar su cohete y a modificarlo y o tunearlo a su gusto.

Empezando de proyectos más simples a más complejos tenemos:

El laboratorio loco Unos vídeos muy entretenidos e ilustrativos sobre lo que queremos conseguir.


http://www.astroelda.com/html/actividades/cohetes_propulsados_por_agua.htm

 Interesante página donde nos compara tipo de puntas y de aletas del cohete, además de hablar sobre el lanzador y el sistema de recuperación ( algunos cohetes incluyen un paracaidas par ala caída)

Construimos el cohete con una botella de plástico, que servirá de tanque con su boca colocada hacia abajo haciendo las veces de tobera, y se rellena de agua en su mayor parte. Entonces se coloca un tapón con una válvula que permita la introducción del aire a presión, por medio de una bomba de hinchar bicicletas o un compresor de aire.
La colocación del tapón tiene que hacerse de forma que sea lo suficientemente resistente para resistir cierta presión, pero que sea capaz de soltarse antes de que la presión interna pueda reventar las paredes de plástico de la botella.

Més fotos:

http://3.bp.blogspot.com/_OE_n3KEIo40/TO2dBz0_KII/AAAAAAAAAAQ/zhl98SBxPOM/s1600/DSC01464.JPG

http://astromallorca.files.wordpress.com/2010/10/img_6050.jpg
El nostre coet
L'experiència filmada del enlairament i aterrament del nostre coet d'aigua, llançat des de "Quely Cañaveral" que ha estat un èxit !!

Amb
aquestes vàlvules, comprades a una botiga de tot a un euro, NO farà falta fer sevir usar un trepant elèctric, bastarà amb una barrina manual per a travessar el tap de suro.Però no s'enlairen tant.Coets d'aigua per l' ESO amb la col·laboració de la NASA (no és broma !!)

http://www.mdscc.org/index.php?Section=TALLER%20DE%20COHETES%20DE%20AGUA


Coets d'aigua: manual de l'educador (ESO)

https://2mp.conae.gov.ar/descargas/Materiales%20/Cohetes_de_Agua-Manual_del_Educador.pdf


Wikipèdia

 http://es.wikipedia.org/wiki/Cohete_de_agua

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Nos ha encantado mucho... TODOS HEMOS QUEDADO BOQUIABIERTOS...

Anònim ha dit...

VAMOS A INTERTAR HACERLO EN MI CASA...
RUBÉN TABERNER.

Capitán Haddock ha dit...

Crec que us sortirà bé, i la diversió està assegurada !!

(Es racó des PT)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...