Es racó des PT

En aquest bloc o "bitàcola" trobaràs recursos, recomanacions, articles, materials descarregables, enllaços, idees, propostes, notícies, relacionades amb la feina de pedagogia terapèutica. És a dir, tot allò que t'hauria agradat que et contessin quan vares començar a fer feina de PT. També hi ha materials aprofitables per a tutors i educadors en general, d'atenció a la diversitat i d'educació especial.

Descobrint Hergé

Descobrint Hergé Descobrint Hergé 30/03/2015 

 http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/descobrint-herge/descobrint-herge/video/4828872/

Informació d'interès Disponible: fins al 06/04/2015 a les 23.59


"Descobrint Hergé" recorre la biografia del pare de Tintín

El documental "Descobrint Hergé" ressegueix la seva biografia a partir de materials d'arxiu i de les aventures de Tintín
Els personatges de les aventures de Tintín, d'Hergé
Els personatges de les aventures de Tintín, d'Hergé
Dilluns 30 de març, a les 23.40, el canal 33 emetrà el documental "Descobrint Hergé".
Hergé va reaccionar davant dels esdeveniments mundials més transcendentals que reflectien els diaris i les emissores de ràdio del seu temps, i els va incorporar a les històries de Tintín. Va esdevenir, així, el cronista del seu temps a partir del seu aventurer de còmic.

Inicialment, com a jove escolta catòlic, va il·lustrar "Le Boy Scout", però ben aviat es va afegir a les files del diari catòlic per a la gent jove "Le Petit Vingtième", inspirat per un sacerdot, el pare Wallez.

La Unió Soviètica i el seu rebuig de la religió eren motiu de crítica per part de Wallez, que va induir Hergé a crear una història en dibuixos que fes referència a aquest tema, llavors poc conegut. "Tintín al país dels sòviets" ens acosta a la realitat de la Rússia soviètica després de la Revolució bolxevic.

A continuació, se li encarrega al jove Hergé una nova tasca que durà Tintín a una aventura relacionada amb les missions belgues al Congo.

Amb materials d'arxiu, reconstruccions i entrevistes a un editor de diari, un documentalista i un DJ i presentador de ràdio, el documental traça la història d'Hergé i dels llibres que va crear, que són un reflex dels canvis que hi havia al món. Donat que la seva popularitat ha estat molt gran al llarg de molts anys, el fet que les seves historietes mostrin el tarannà general de la població europea durant els anys trenta va fer que amb el canvi que es va produir després de la desfeta que va representar la Segona Guerra Mundial les aventures de Tintín s'hagin anat veient amb uns altres ulls.

Descobrim l'home que va començar dibuixant tires de dibuixos senzilles i ingènues i que, a conseqüència dels fets extraordinaris que va haver de viure, i també de les seves relacions personals, es va convertir en un intèrpret excepcional d'aquesta realitat tot creant un personatge que ha transcendit èpoques i fronteres fins a esdevenir un clàssic.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...