Es racó des PT

En aquest bloc o "bitàcola" trobaràs recursos, recomanacions, articles, materials descarregables, enllaços, idees, propostes, notícies, relacionades amb la feina de pedagogia terapèutica. És a dir, tot allò que t'hauria agradat que et contessin quan vares començar a fer feina de PT. També hi ha materials aprofitables per a tutors i educadors en general, d'atenció a la diversitat i d'educació especial.

Els drets de l'infant (recopilatori)

Els drets de l'infant

Font:  https://www.catorze.cat/noticia/11625/drets/infant?fbclid=IwAR3JJ0iTYLs6sI2KUZFJqGTMlIRtLYy3Xv-fyESu479DkF-csCrmm_iUzjc

14 il·lustracions més 2 de regal amb què Unicef defensa allò que és bàsic per als petits

Imatge il·lustrativa
UNICEF va ser creat per l'ONU l'11 de desembre del 1946 per ajudar els nens i les nenes després de la Segona Guerra Mundial. Fem un recorregut per les il·lustracions que han publicat i que resumeixen, d'una forma amena, la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l'Infant. El text original ha estat adaptat per Quima Oliver i Maria Truñó i les il·lustracions són de Lalalimola.


1. Dret a ser qui soc: a tenir un nom i una identitat, és a dir, a saber qui som, d'on som i que ens diguin pel nostre nom.

Lalalimola
 
2. Dret a la regadora: a rebre totes les atencions per part de la família i dels governs per tal de viure i desenvolupar-nos al màxim i de manera saludable. 

Lalalimola


3. Dret a les ales: a una educació de qualitat que ens permeti desenvolupar les nostres capacitats i habilitats i ser autònoms per volar. 

Lalalimola


4. Dret a la gandula: a descansar, a no treballar fins que no siguem grans i a tenir temps per a l'esbarjo. 
Lalalimola


5. Dret al paraigua: a estar protegits de tota mena de violència i maltractaments a l'escola, a casa o al carrer. A no patir cap agressió i que ningú abusi o s'aprofiti de nosaltres. 
Lalalimola


6. Dret a l'abraçada: a ser cuidats pels nostres pares i mares, que vetllin pel nostre benestar i ens orientin perquè puguem exercir els nostres drets.

Lalalimola


7. Dret a la tribu: a estar amb la família i amb les persones que ens estimen per créixer en un entorn de comprensió i afecte. 

Lalalimola


8. Dret a la panxa contenta: a satisfer les necessitats físiques i mentals per a un nivell de vida digne, en especial l'alimentació, la roba i l'habitatge. 

Lalalimola


9. Dret al secret: a tenir intimitat i que tothom respecti la nostra vida privada, que no ens obrin la correspondència, que no mirin el nostre diari, que no expliquin els nostres secrets. 

Lalalimola


10. Dret a la pau: a viure en pau, a estar protegits de les guerres i a no ser reclutat com a soldat ni participar en els conflictes armats. 

Lalalimola


11. Dret a la tireta: a la salut, a anar al metge quan estem malalts. Si ens hem d'estar a l'hospital, a rebre informació sobre la malaltia i el tractament i estar amb la família. 

Lalalimola


12. Dret a la pilota: al joc i a estar amb els amics, a gaudir d'activitats culturals, esportives i de lleure. 

Lalalimola


13. Dret a jo = tu = ella: a no ser discriminats per raó d'edat, sexe, origen, creença, llengua, situació econòmica o discapacitat. Som diferents, però tenim els mateixos drets. 

Lalalimola


14. Dret al micro: a estar informats, a expressar lliurement les nostres opinions i que les escolten i tinguin en compte quan es decideixin temes que ens toquen de prop.

Lalalimola


15. Dret al trenca-closques: a ser una peça clau de la societat, a ser ciutadans de ple dret i que tothom actuï pensant en el nostre interès.

Lalalimola


16. Dret a la cabana: a tenir un lloc que sigui casa nostra i on puguem tenir una vida digna. 

Lalalimola

 

  Una vegada més des d'Orientación Andujar fan un recull de materials per treballar aquest dia. (Material en castellà)

https://www.orientacionandujar.es/2010/11/16/materiales-para-el-dia-de-los-derechos-del-nino/



Altra web amb presentacions i tot !!




Web dels infants. Ajuntament de Barcelona

http://www.bcn.es/infancia



Web impulsada per l'’Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu de
promoure la divulgació dels drets a través del joc. 

Tot un banc de recursos !!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...