Es racó des PT

En aquest bloc o "bitàcola" trobaràs recursos, recomanacions, articles, materials descarregables, enllaços, idees, propostes, notícies, relacionades amb la feina de pedagogia terapèutica. És a dir, tot allò que t'hauria agradat que et contessin quan vares començar a fer feina de PT. També hi ha materials aprofitables per a tutors i educadors en general, d'atenció a la diversitat i d'educació especial.

Tauletes (tablets) o portàtils ?

Un tema que em preocupa: Tauleta o Portàtil ?

Normalment empr per fer classe la pissarra digital habitual a les aules (PDI) i els programes interactius On-line  de forma col·lectiva o individual amb els microportàtils. 
 
L'educació a distància es veu moltes vegades obstaculitzada per la anomenada "bretxa digital" i a més,  molts d'alumnes "digitalitzats"  disposen de tauletes i no de portàtils a ca seva.

Darrerament aquestes pissarres digitals, s'estan substituint per "Macro-tauletes" de paret, els que el nostres alumnes ja han batiat amb el nom "tele" perquè sembla talment una televisió plana de moltes polzades.
 
Hi ha un bon grapat d'articles que ens assenyalen les desavantatges de les tauletes emprades en educació des d'un punt de vista pedagògic (he deixat uns enllaços al final).

Per mi, el  principal problema que em trob es el poder compartir amb els alumnes els enllaços a jocs educatius interactius dels quals hi ha milers a Internet perquè estan fets amb Flash i les tauletes empren el sistema Android.

Sí, ja sabem que les tauletes disposen de programes propis i tàctils, el problema que observ és que s'han de descarregar un per un i individualment en cada tauleta i no tots són de franc.

Fins ara, amb els microportàtils que tenim a les aules podíem compartir enllaços de qualsevol programa educatiu interactiu i els alumnes accedir a ells directament i individualment sense haver de descarregar res.

Ara els microportàtils que ja tenim a les aules, han quedat obsolets i "actualitzar-los" surt més car que comprar tauletes, cada escola ha trobat una solució o els ha deixat de banda.

Cercant en pagines d'informàtics dedicades a comentar aquesta dicotomia, només observ una solució que ens proposen per poder seguir emprant els programes interactius educatius On-line a les tauletes:

"En resumen, para poder seguir viendo contenido Flash en tu Android debes huir de los navegadores tradicionales y optar por uno menos conocido. No faltan las alternativas en Google Play (Flash Fox, Ace Browser, Mercury Browser...) pero en 2018 Puffin Browser se queda con el galardón de "forma más fácil de ver Flash" por funcionar sin más e incluir herramientas extra."
 
 Puffin Web Browser es la aplicación estándar de Puffin Browser para Android. El navegador web Puffin incluye soporte para contenido Adobe Flash y características tales como la emulación del puntero del ratón y un mando de videojuegos virtual. 
 
Los usuarios pueden elegir dónde guardar un archivo descargado, ya sea en los dispositivos de los usuarios o directamente en su unidad de almacenamiento. 
 
El navegador web también permite a los usuarios reducir la cantidad de datos que se utilizan, de fuentes como los juegos Flash que a menudo consumen una gran cantidad de datos."

https://www.redeszone.net/2017/12/21/puffin-browser-windows/

 
 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...