Es racó des PT

En aquest bloc o "bitàcola" trobaràs recursos, recomanacions, articles, materials descarregables, enllaços, idees, propostes, notícies, relacionades amb la feina de pedagogia terapèutica. És a dir, tot allò que t'hauria agradat que et contessin quan vares començar a fer feina de PT. També hi ha materials aprofitables per a tutors i educadors en general, d'atenció a la diversitat i d'educació especial.

Experiments en educació primària

Hi ha un bloc nou que es diu “Experimentos en educación primària” La seva idea és fer un recull dels diferents experiments que hi ha per Internet que es puguin fer amb nins.

Aquí us deix una de les seves entrades que m'ha agradat molt:

MATERIALS

1.- Guix o escaiola (1 quilograms aproximadament)

2.- Plastilina

3.- Recipient de plàstic profund

4.- Aigua

5.- Cullera

6.- Conquilles, caragols, fulles de plantes, etc.

PROCEDIMENT

- El primer que farem és el motlle. Estrenyerem la conquilla, caragol o l'objecte en qüestió sobre la plastilina. Es tracta de deixar marcada, sobre la la petjada de l'objecte que desitges reproduir.

- Una vegada que tens el motlle, cal preparar la massa, barrejant el guix amb l'aigua fins que quedi amb una consistència més o menys semblant a la qual té la pasta de dents.

- Una vegada que tinguis la barreja, l'aboquem amb la cullera en el motlle.

- El següent pas és esperar fins que s'assequi.

- Una vegada que el guix ha endurit (això es comprova perquè es torna més blanc), has de separar curosament la plastilina, utilitzant qualque objecte una mica afilat com un escuradents.

I ja tenim un “fòssil” !!

Si volen pots utilitzar aquarel·les per a donar-li color al fòssil.

En aquest vídeo l'objecte és un dinosaure. Està en anglès però creo que s'entén molt bé.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...