Es racó des PT

En aquest bloc o "bitàcola" trobaràs recursos, recomanacions, articles, materials descarregables, enllaços, idees, propostes, notícies, relacionades amb la feina de pedagogia terapèutica. És a dir, tot allò que t'hauria agradat que et contessin quan vares començar a fer feina de PT. També hi ha materials aprofitables per a tutors i educadors en general, d'atenció a la diversitat i d'educació especial.

Cuinar amb nins

Fer amb els nostres alumnes d'educació especial receptes de cuina senzilles, elaborar-les i manipular aliments resulta molt divertit. L'educador ha de motivar als nens i implicar-los en cada activitat

Els objectius principals del taller de cuina són:

Desenvolupar els processos lògics ( seqüències, associació, classificació…) i els processos cognoscitius ( manipular, barrejar, separar…)

Aquí iniciem un recull de receptes per fer amb nins que hem recopilat per la xarxa:

Batido de galletas y cacao

· Bebida de naranja

· Bolitas de Chocolate

· Bolitas de Coco con Sorpresa

· Chocobolas

· Corazón San Valentín

· Crema de limones

· Huevos de Pascua

· Huevos de Pascua de Chocolate

· Galletas de Coco

· Galletas rellenas

· Helado de Plátano

· Macedonia de Fruta

· Magdalenas

· Mazapán Fácil sin Horno

· Pastel de plátano y queso

· Patatas rellenas

· Pez Multicolor

· Pinchos de jamón

· Polos de Yogur

· Recetas para hacer con los más peques en Halloween

· Tarta de Galletas

· Tarta de melocotón

· Tarta de Queso

· Tomates rellenos

· Más Recetas

Les receptes de la Iaia Mercè i la Iaia Laura

Cuina per a nens i nenes de 3 a 100 anys i escaig

Collages de fruites

L’altra tarda al taller de cuina de l’escola ens vàrem dedicar a fer d’artistes. Volíem fer unes construccions molt originals i crec que ho vàrem aconseguir. Després un cop fetes les fotos, perquè quedés constància de la nostra imaginació vàrem aprofitar per fer un berenar molt sa. Ja que tots els ingredients eren fruites! Aquí uns expliquem com ho vàrem elaborar nosaltres, però és molt més divertit si hi poseu imaginació i us inventeu noves formes.

Ingredients:

1 kiwi

1 mandarina

raïm

nous

1 grapat de pinyons

1 grapat de panses

Unes branquetes de menta fresca

1 culleradeta d'extracte de vainilla

Preparació:

* Abans que res ens vàrem rentar les mans. Després vàrem observar els ingredients que anàvem a utilitzar: la seva forma, el seu tacte, la seva olor... També vàrem busca els utensilis que necessitàvem: Una safata gran, un ganivet, 3 forquilles petites i 6 plats.

* Hem pelat les fruites i les hem tallat (amb ajuda). Les hem posat cadascuna en un plat diferent. Després hem pensat que volíem fer. L’Anna va dir que volia fer una flor. En Jordi va proposar que podíem fer un cuc i així van anar sortint diferents idees.

* I ara només quedava fer la construcció. Amb les diferents fruites vàrem anar fent els diferents collages. I aquí us hem penjat les fotos perquè veieu quines “obres d’art” vàrem crear.

002 Mentre preparàvem els ingredients.

collage1 El nostre collage vist amb una certa perspectiva.

001 La nostra "obra d'art".

* Animeu-vos a fer vosaltres també els vostres collages. Que us ho passeu molt bé i bon profit!

...una de FRUITA: Amanida de fruites

Ingredients:

poma

1 poma

pera

1 pera

platan

1 plàtan

taronja

1 taronja

dàtil

2 dàtils per cadascú

sugar
Sucre (opcional)

Preparació:

* Pelem la poma, la pera, el plàtan i la taronja. Tallem a bocins petits totes les fruites. Després traiem els pinyols als dàtils i també els tallem a trossets petits.

* Posem totes les fruites en una safata i les mesclem bé. A continuació les repartim en els bols individuals. Podem posar-hi una mica de sucre si ens agrada ben dolç.

I ja ens ho podem menjar! Bon profit!

Iaia Laura


...una de XOCOLATA: Pastís de xocolata

Ingredients:

1 got petit de llet

2 gots petits de sucre

3 ous

3 gots petits de farina

1 sobre de llevat

1/2 got petit d'oli

3 cullerades grans de "Colacao"

Preparació:

* Comenceu per encendre el forn al màxim. Mentrestant aneu barrejant en un bol, els ous, la llet, el sucre, la farina, el llevat, l'oli i el colacao. Agafeu un motlle i el folreu amb paper i l'unteu de mantega o bé d'oli i farina, perquè el pastís no s'enganxi.

* Poseu el pastís al forn. La temperatura la deixeu entre 150º i 175º i durant 45 minuts aproximadament no obriu el forn. Després el punxeu amb un escuradents i si surt net vol dir que ja està cuit.

Bon profit!

...una de PINYA: Pastís de pinya

Ingredients:

15 galetes tipus Maria

1 pot petit de rodanxes de pinya

75 gr de mantega

1 brik de crema de llet

1 sobre de gelatina neutra

1 caixa de Philadelphia petita

Sucre (opcional)

Maduixes, kiwi, plàtan, nata...(opcional)

Preparació:

* Piqueu les galetes ben menudes. Poseu la mantega en un bol i la desfeu al microones durant 1/2 minut aproximadament. Després la barregeu amb les galetes. Poseu la mescla en un motlle d'alumini i l'aplaneu perquè quedi un capa de mig centímetre de gruix, més o menys.

* Agafeu el suc de la pinya i el poseu en un bol. Heu de desfer la gelatina en aquest suc. Quan estigui ben desfeta, hi barregeu la pinya tallada ben petita, la crema de llet i el Philadelphia.Si us agrada el dolç hi podeu posar una mica de sucre. Ho remeneu tot bé i ho tireu per damunt de la capa de galetes i mantega.

* Ho deixeu reposar a la nevera durant un dia com a mínim. Si us agrada podeu decorar el pastís amb trossets de fruites com pinya, maduixes, kiwi, plàtan. O també el podeu decorar amb nata.

Bon profit!

..una de GALETES: Bastonets amb doble cobertura

multicuina | 30 Agost, 2009 10:52

Recepta extreta del llibre: "El libro de oro del chocolate" (ISBN 978-84-672-2656-0)
Bastonets
Fa una setmana em vaig atrevir a preparar aquestes galetes, i els meus conillets d'índies, les van trobar excel·lents!. Així doncs, ahir en vaig tornar a coure per delectar a la iaies de casa nostra :)

Quantitat: per unes 18-20 galetes

Estris:

Mànega pastissera embocadura d'1cm
Paper de forn
2 bols
2 bossetes per a congelar menjar
Batedora elèctrica

Ingredients:

150g de farina blanca
75g de "maicena"
180g de mantega (deixar-la fora la nevera per a què obtingui una textura més tova)
50g de sucre de llustre
1/2 culleradeta d'essència de vainilla
60g xocolata negra per fondre
60g xocolata blanc
Un pessic de sal

Preparació:

* Pre-calentar el forn a 180ºC (com sempre, cada forn és un món, i de ben segur que haureu de graduar aquesta temepratura)

* Preparar una safata de forn amb paper de forn.

* Tamisar en un bol la farina, la "maicena" i el pessic de sal. Reservar.

* En un altre bol treballar la mantega, el sucre de llustre i l'essència de vainilla amb una batedora elèctrica fins a obtenida una crema fina.

* Incorporar a la crema fina els ingredients secs. Barrejar.

* Insertar l'embocadura en la mànega. Omplir la mànega amb la massa i formar bastonets d'uns 8cm de llarg, col·locats a uns 5cm entre si (damunt la safata amb paper de forn).

* Fornejar les galetes entre 12-15 minuts, o fins que estiguin consistents i lleugerament daurats a les vores.

* Treure-les del forn i col·locar-les en una reixa per a què es refredin.

* Fondre per separat, la xocolata negra i blanca, al bany maria.

* Introduir cada xocolata en una bosseta de congelació i tallar una de les puntes.

* Decorar les galetes amb els dos tipus de xocolata.

* Deixar reposar uns 30 minuts.

Jo les preparo la nit d'abans, i una vegada tenen la xocolata, les deixo dins la nevera. Ara bé, som a l'estiu i si no ho hagués fet així la xocolata es fondria. Provarem de fer-les a l'hivern a veure si podem deixar-les fora la nevera per reposar.

Bon profit!

...una d'AMANIDA: Amanida de gambes

Ingredients:

1 enciam o 1 bossa de diferents tipus d'amanida (de les que trobem als supermercats)

1 bossa de gambes pelades i congelades

2 alls

Oli d'oliva, sal i vinagre

1 fulla de llorer

I tots els vegetals que us agradi posar a l'amanida: pastanaga, soja, blat de moro, tomàquet, ceba...

Preparació:

* Netegeu tots els vegetals i talleu-los a bocins petits. Els deixeu escòrrer bé. En un bol gran o en una safata hi poseu l'amanida i ho salpebreu al vostre gust. No hi poseu gaire oli, ja que després en posarem més.

* Poseu aigua en una olla petita, amb una fulla de llorer. Quan comenci a bullir hi afegiu les gambes. No cal que les descongeleu abans. Quan torni a bullir l'aigua, ja podeu apagar el foc. Les coleu i les reserveu. Agafeu una paella petita, hi poseu una miqueta d'oli i quan estigui calent hi tireu els alls tallats a bocins petits. Aneu en compte que no es cremin els alls. Quan estiguin rossets hi afegiu les gambes, ho remeneu bé i deixeu que agafin el gust de l'all. Ja podeu apagar el foc i deixar-ho refredar.

* Quan les gambes estiguin fredes ja les podeu barrejar amb l'amanida, procurant que hi caigui també una mica de l'oli de fregir. I aquí arriba la part artística del plat. Cadascú ho pot decorar com més li agradi. Posar les gambes al voltant del plat i al centre l'amanida. Va quedar molt bonic i molt bo!

Bon profit!

Yeray i iaia Laura

DSCN2174

L'amanida preparada

DSCN2176

Les gambes fregidetes amb l'all

DSCN2175

En Yeray decorant el plat amb les gambes

DSCN2177

Resultat final: L'amanida de gambes

Magdalenes decoratives

Ingredients: per a les magdalenes

140 gr de mantega o margarina

140 gr de sucre moreno

3 ous

1 culleradeta de llevat

125 gr de farina

1 culleradeta d'extracte de vainilla

Ingredients: per a la decoració

Xocolata blanca

Xocolata negra

Llaminadures de diferents tipus i colors

Preparació:

* Abans que res ens hem rentat les mans. Després hem buscat els ingredients que necessitàvem seguint la llista que hem utilitzat quan hem anat al "super" a comprar. També hem buscat els utensilis que necessitàvem: Un bol gran, un batedor manual, un got medidor, un ganivet, 2 culleres petites, motlles per a magdalenes, 2 bols petits, unes tissores i un plat

* Hem encès el forn per precalentar-lo. I mentrestant hem preparat la massa de les magdalenes. Dins del bol gran hem barrejat la mantega amb el sucre, els ous, la farina, el llevat i la vainilla. Hem omplert els motlles de magdalenes fins a la meitat. Es posen dins del forn a temperatura mitja i es deixen coure durant uns 20 minuts. Mireu si ja estan cuites, si els hi falta una mica les torneu a posar al forn. Aneu en compte perquè es couen de seguida. Quan ja estiguin ben cuites les deixeu refredar.

* Mentre es couen les magdalenes, anirem preparant la decoració de les magdalenes. Agafarem les llaminadures i les posarem en un plat. Les tallarem en rodanxes, en forma triangular o com creiem més convenient per fer els ulls, les boques, les orelles, etc. Ho reservem i preparem la xocolata. Posem en un bol petit la xocolata blanca i la desfem al microones. Aneu en compte que es cremi molt ràpid. Feu el mateix amb la xocolata negra. Aleshores unteu la part superior de les magdalenes amb la xocolata, unes amb la xocolata blanca i les altres amb la xocolata negra. I ara toca deixar volar la imaginació: podeu fer gats, porquets, gossos...

Que us ho passeu molt bé i bon profit!

DSCN2163

Omplint els motlles

DSCN2166

Les magdalenes acabades de fer

DSCN2169

Decorant les magdalenes

DSCN2173

Les magdalenes de la Niamh

DSCN2171

Les magdalenes d'en Yeray

DSCN2156

I al final tots els estris ben nets!

...una de MADUIXOTS: Batut de maduixots

Avui hem fet amb els nens i nenes de la meva escola una recepta molt senzilla i refrescant. Espero que us agradi! Penseu que es pot fer amb la fruita que més us agradi.

Ingredients:

1 kg de maduixots

fresas

1 l de llet

Llet Nostra

250 gr de nata

nata_montada

sucre

azucar

Preparació:

* Renteu els maduixots, els hi treieu les fulles i els talleu a bocins. Reserveu uns quants maduixots per a la decoració del got.

* Poseu en un bol els maduixots, la llet, la nata i el sucre. Passeu la batedora elèctrica fins que quedin tots els maduixots ben triturats. Segons us agradi més o menys espès hi podeu posar o més llet o maduixots.

* Ompliu els gots o copes amb el batut i ho poseu a la nevera unes quantes hores. Quan ho hàgiu de servir hi poseu un maduixot a la vora del got o de la copa.

Bon profit!

Iaia Laura

...una de TARONJA: Pastís de taronja

Aquesta recepta l'hem feta al Taller de cuina amb els nens i nenes de la meva classe. Estem estudiant les fruites i aquesta setmana ens ha tocat la TARONJA. Ja veureu que és molt fàcil, només fa falta l'ajuda d'un adult perquè prepari un pa de pessic, la resta ho farà la mainada.

Ingredients:

1 pa de pessic

1 taronja per a cada comensal

naranja

Utensilis:

1 espremedora

7806-Exprimidor_Citricos

1 gotet petit (tipus "xarrup")

Preparació:

* Cada nen o nena que faci el suc de la seva taronja amb l'espremedora. Han d'omplir cadascun el seu gotet i reservar la resta del suc.

* Tirar per damunt del pa de pessic el suc que ha sobrat. I ja es poden menjar el pastís de taronja tot prenent-se el suc.

Bon profit!

Iaia Laura

En definitiva, no és el mateix aprendre a cuinar que organitzar tallers de cuina per a infants. Us passo un llistat de plats d’èxit corroborat en els meus tallers en aquest campus d’estiu:

Pastis especial per nens

Categoria:
Recepta per
Estació:

Dificultat: Inexperts
Valoració: 0/5 (1 valoracions)
Etiquetes:

Ingredients

  • 1 lamina de pasta de full rectangular
  • 4 o 5 pomes
  • Sucre
  • Melmelada

Elaboració

A quest pastis es ideal per fer amb nens petits, i no tan , ja que nomes ens necessitem a un adult per posar-lo al forn.
S’agafa la pasta de full rectangular i l’estem en una safata de forn, desprès pelem i tallem a lamines les pomes i les anem col•loca’n sobre la pasta de full. Quan tenim la pasta de full plena de poma agafem sucre i li posem per sobre i l’enfornen 180º 20min.
Quant estigui cuit ho traiem i agafem la melmelada que mes ens agradi i pintem per sobre perquè quedi brillant.
Ho deixem refredar i ja ens la podem menjar.


rimg0377.JPG

Cocina con mis hijos:


Cocina con niños

Cocina con niños

Aquí encontrarás deliciosas recetas para cocinar con niños.
Recetas sencillas para introducir a tu hijo o hija en el fantástico mundo de la cocina y ayudarle a darse cuenta, poco a poco, de la importancia de una alimentación sana y variada.

  • >> ENTRANTES
Crema de calabaza

Crema de calabaza


Deja que tus hijos te ayuden a preparar esta deliciosa receta

Crema de calabaza

paso1paso2paso3
  • >> TODOS LOS ENTRANTES
  • >> PLATOS PRINCIPALES
Fideos negros

Fideos negros



Tus hijos se divertirán ayudándote a preparar esta deliciosa receta

Fideos negros

paso1paso2paso3
  • >> TODOS LOS PLATOS PRINCIPALES
  • >> POSTRES
Magdalenas al chocolate

Magdalenas al chocolate



Una riquísima receta de cocina para realizar una divertida actividad en casa con tus hijos

Magdalenas al chocolate

paso1paso2paso3
  • >> TODOS LOS POSTRES
  • >> BEBIDAS Y MERIENDAS
Granizado de fresa

Granizado de fresa



Una refrescante bebida para preparar con tus hijos

Granizado de fresa

paso1paso2paso3
  • >> TODOS LAS BEBIDAS Y MERIENDAS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...