Els objectius principals del taller de cuina són:
Desenvolupar els processos lògics ( seqüències, associació, classificació…) i els processos cognoscitius ( manipular, barrejar, separar…)
Aquí iniciem un recull de receptes per fer amb nins que hem recopilat per la xarxa:
Batido de galletas y cacao
· Bolitas de Coco con Sorpresa
· Huevos de Pascua de Chocolate
· Recetas para hacer con los más peques en Halloween
Les receptes de la Iaia Mercè i la Iaia Laura
Cuina per a nens i nenes de 3 a 100 anys i escaigCollages de fruites
L’altra tarda al taller de cuina de l’escola ens vàrem dedicar a fer d’artistes. Volíem fer unes construccions molt originals i crec que ho vàrem aconseguir. Després un cop fetes les fotos, perquè quedés constància de la nostra imaginació vàrem aprofitar per fer un berenar molt sa. Ja que tots els ingredients eren fruites! Aquí uns expliquem com ho vàrem elaborar nosaltres, però és molt més divertit si hi poseu imaginació i us inventeu noves formes.
Ingredients:
1 kiwi
1 mandarina
raïm
nous
1 grapat de pinyons
1 grapat de panses
Unes branquetes de menta fresca
1 culleradeta d'extracte de vainilla
Preparació:* Abans que res ens vàrem rentar les mans. Després vàrem observar els ingredients que anàvem a utilitzar: la seva forma, el seu tacte, la seva olor... També vàrem busca els utensilis que necessitàvem: Una safata gran, un ganivet, 3 forquilles petites i 6 plats.
* Hem pelat les fruites i les hem tallat (amb ajuda). Les hem posat cadascuna en un plat diferent. Després hem pensat que volíem fer. L’Anna va dir que volia fer una flor. En Jordi va proposar que podíem fer un cuc i així van anar sortint diferents idees.
* I ara només quedava fer la construcció. Amb les diferents fruites vàrem anar fent els diferents collages. I aquí us hem penjat les fotos perquè veieu quines “obres d’art” vàrem crear.
Mentre preparàvem els ingredients.
El nostre collage vist amb una certa perspectiva.
* Animeu-vos a fer vosaltres també els vostres collages. Que us ho passeu molt bé i bon profit!
...una de FRUITA: Amanida de fruites
Ingredients:
1 poma
1 pera
1 plàtan
1 taronja
2 dàtils per cadascú
Preparació:
* Pelem la poma, la pera, el plàtan i la taronja. Tallem a bocins petits totes les fruites. Després traiem els pinyols als dàtils i també els tallem a trossets petits.
* Posem totes les fruites en una safata i les mesclem bé. A continuació les repartim en els bols individuals. Podem posar-hi una mica de sucre si ens agrada ben dolç.
I ja ens ho podem menjar! Bon profit!
Iaia Laura
...una de XOCOLATA: Pastís de xocolata
Ingredients:
1 got petit de llet
2 gots petits de sucre
3 ous
3 gots petits de farina
1 sobre de llevat
1/2 got petit d'oli
3 cullerades grans de "Colacao"
Preparació:
* Comenceu per encendre el forn al màxim. Mentrestant aneu barrejant en un bol, els ous, la llet, el sucre, la farina, el llevat, l'oli i el colacao. Agafeu un motlle i el folreu amb paper i l'unteu de mantega o bé d'oli i farina, perquè el pastís no s'enganxi.
* Poseu el pastís al forn. La temperatura la deixeu entre 150º i 175º i durant 45 minuts aproximadament no obriu el forn. Després el punxeu amb un escuradents i si surt net vol dir que ja està cuit.
Bon profit!
...una de PINYA: Pastís de pinya
Ingredients:15 galetes tipus Maria
1 pot petit de rodanxes de pinya
75 gr de mantega
1 brik de crema de llet
1 sobre de gelatina neutra
1 caixa de Philadelphia petita
Sucre (opcional)
Maduixes, kiwi, plàtan, nata...(opcional)
Preparació:
* Piqueu les galetes ben menudes. Poseu la mantega en un bol i la desfeu al microones durant 1/2 minut aproximadament. Després la barregeu amb les galetes. Poseu la mescla en un motlle d'alumini i l'aplaneu perquè quedi un capa de mig centímetre de gruix, més o menys.
* Agafeu el suc de la pinya i el poseu en un bol. Heu de desfer la gelatina en aquest suc. Quan estigui ben desfeta, hi barregeu la pinya tallada ben petita, la crema de llet i el Philadelphia.Si us agrada el dolç hi podeu posar una mica de sucre. Ho remeneu tot bé i ho tireu per damunt de la capa de galetes i mantega.
* Ho deixeu reposar a la nevera durant un dia com a mínim. Si us agrada podeu decorar el pastís amb trossets de fruites com pinya, maduixes, kiwi, plàtan. O també el podeu decorar amb nata.Bon profit!
..una de GALETES: Bastonets amb doble cobertura
multicuina | 30 Agost, 2009 10:52
...una d'AMANIDA: Amanida de gambes
1 enciam o 1 bossa de diferents tipus d'amanida (de les que trobem als supermercats)
1 bossa de gambes pelades i congelades
2 alls
Oli d'oliva, sal i vinagre
1 fulla de llorer
I tots els vegetals que us agradi posar a l'amanida: pastanaga, soja, blat de moro, tomàquet, ceba...
Preparació:
* Netegeu tots els vegetals i talleu-los a bocins petits. Els deixeu escòrrer bé. En un bol gran o en una safata hi poseu l'amanida i ho salpebreu al vostre gust. No hi poseu gaire oli, ja que després en posarem més.
* Poseu aigua en una olla petita, amb una fulla de llorer. Quan comenci a bullir hi afegiu les gambes. No cal que les descongeleu abans. Quan torni a bullir l'aigua, ja podeu apagar el foc. Les coleu i les reserveu. Agafeu una paella petita, hi poseu una miqueta d'oli i quan estigui calent hi tireu els alls tallats a bocins petits. Aneu en compte que no es cremin els alls. Quan estiguin rossets hi afegiu les gambes, ho remeneu bé i deixeu que agafin el gust de l'all. Ja podeu apagar el foc i deixar-ho refredar.
* Quan les gambes estiguin fredes ja les podeu barrejar amb l'amanida, procurant que hi caigui també una mica de l'oli de fregir. I aquí arriba la part artística del plat. Cadascú ho pot decorar com més li agradi. Posar les gambes al voltant del plat i al centre l'amanida. Va quedar molt bonic i molt bo!
Bon profit!
Yeray i iaia Laura
L'amanida preparada
Les gambes fregidetes amb l'all
En Yeray decorant el plat amb les gambes
Resultat final: L'amanida de gambes
Magdalenes decoratives
140 gr de mantega o margarina
140 gr de sucre moreno
3 ous
1 culleradeta de llevat
125 gr de farina
1 culleradeta d'extracte de vainilla
Ingredients: per a la decoració
Xocolata blanca
Xocolata negra
Llaminadures de diferents tipus i colors
Preparació:
* Abans que res ens hem rentat les mans. Després hem buscat els ingredients que necessitàvem seguint la llista que hem utilitzat quan hem anat al "super" a comprar. També hem buscat els utensilis que necessitàvem: Un bol gran, un batedor manual, un got medidor, un ganivet, 2 culleres petites, motlles per a magdalenes, 2 bols petits, unes tissores i un plat
* Hem encès el forn per precalentar-lo. I mentrestant hem preparat la massa de les magdalenes. Dins del bol gran hem barrejat la mantega amb el sucre, els ous, la farina, el llevat i la vainilla. Hem omplert els motlles de magdalenes fins a la meitat. Es posen dins del forn a temperatura mitja i es deixen coure durant uns 20 minuts. Mireu si ja estan cuites, si els hi falta una mica les torneu a posar al forn. Aneu en compte perquè es couen de seguida. Quan ja estiguin ben cuites les deixeu refredar.
* Mentre es couen les magdalenes, anirem preparant la decoració de les magdalenes. Agafarem les llaminadures i les posarem en un plat. Les tallarem en rodanxes, en forma triangular o com creiem més convenient per fer els ulls, les boques, les orelles, etc. Ho reservem i preparem la xocolata. Posem en un bol petit la xocolata blanca i la desfem al microones. Aneu en compte que es cremi molt ràpid. Feu el mateix amb la xocolata negra. Aleshores unteu la part superior de les magdalenes amb la xocolata, unes amb la xocolata blanca i les altres amb la xocolata negra. I ara toca deixar volar la imaginació: podeu fer gats, porquets, gossos...
Que us ho passeu molt bé i bon profit!
Omplint els motlles
Les magdalenes acabades de fer
Decorant les magdalenes
Les magdalenes de la Niamh
Les magdalenes d'en Yeray
I al final tots els estris ben nets!
...una de MADUIXOTS: Batut de maduixots
Avui hem fet amb els nens i nenes de la meva escola una recepta molt senzilla i refrescant. Espero que us agradi! Penseu que es pot fer amb la fruita que més us agradi.
Ingredients:
1 kg de maduixots
1 l de llet
250 gr de nata
sucre
Preparació:
* Renteu els maduixots, els hi treieu les fulles i els talleu a bocins. Reserveu uns quants maduixots per a la decoració del got.
* Poseu en un bol els maduixots, la llet, la nata i el sucre. Passeu la batedora elèctrica fins que quedin tots els maduixots ben triturats. Segons us agradi més o menys espès hi podeu posar o més llet o maduixots.
* Ompliu els gots o copes amb el batut i ho poseu a la nevera unes quantes hores. Quan ho hàgiu de servir hi poseu un maduixot a la vora del got o de la copa.
Bon profit!
Iaia Laura
...una de TARONJA: Pastís de taronja
Aquesta recepta l'hem feta al Taller de cuina amb els nens i nenes de la meva classe. Estem estudiant les fruites i aquesta setmana ens ha tocat la TARONJA. Ja veureu que és molt fàcil, només fa falta l'ajuda d'un adult perquè prepari un pa de pessic, la resta ho farà la mainada.
Ingredients:
1 pa de pessic
1 taronja per a cada comensal
Utensilis:
1 espremedora
1 gotet petit (tipus "xarrup")
Preparació:
* Cada nen o nena que faci el suc de la seva taronja amb l'espremedora. Han d'omplir cadascun el seu gotet i reservar la resta del suc.
* Tirar per damunt del pa de pessic el suc que ha sobrat. I ja es poden menjar el pastís de taronja tot prenent-se el suc.
Bon profit!
Iaia Laura
En definitiva, no és el mateix aprendre a cuinar que organitzar tallers de cuina per a infants. Us passo un llistat de plats d’èxit corroborat en els meus tallers en aquest campus d’estiu:
Pastis especial per nensCategoria: Postres i dolços
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Inexperts
Valoració:
Etiquetes: pasta de full
Ingredients
- 1 lamina de pasta de full rectangular
- 4 o 5 pomes
- Sucre
- Melmelada
Elaboració
A quest pastis es ideal per fer amb nens petits, i no tan , ja que nomes ens necessitem a un adult per posar-lo al forn.
S’agafa la pasta de full rectangular i l’estem en una safata de forn, desprès pelem i tallem a lamines les pomes i les anem col•loca’n sobre la pasta de full. Quan tenim la pasta de full plena de poma agafem sucre i li posem per sobre i l’enfornen 180º 20min.
Quant estigui cuit ho traiem i agafem la melmelada que mes ens agradi i pintem per sobre perquè quedi brillant.
Ho deixem refredar i ja ens la podem menjar.
Cocina con mis hijos:
Cocina con niños
Aquí encontrarás deliciosas recetas para cocinar con niños.Recetas sencillas para introducir a tu hijo o hija en el fantástico mundo de la cocina y ayudarle a darse cuenta, poco a poco, de la importancia de una alimentación sana y variada.
- >> ENTRANTES
- >> TODOS LOS ENTRANTES
- >> PLATOS PRINCIPALES
- >> TODOS LOS PLATOS PRINCIPALES
- Tomates rellenos
- Risotto (arroz a la italiana)
- Arroz con salchichas
- Ensalada de pasta con atún
- Ensalada de pasta con salmón
- Huevos rellenos
- Empanadillas de atún
- La pan-hamburguesa
- Tarta de berenjenas con jamón y gambas
- Hojaldre relleno de salmón
- Berenjenas rellenas
- Chuletas de sajonia con manzana
- Brocheta de cordero
- Pinchitos de buey
- >> POSTRES
- >> TODOS LOS POSTRES
- Macedonia de fresa
- Helado de frambuesas
- Ensalada de naranjas
- Rollitos de chocolate
- Brochetas de otoño
- Bolitas sorpresa
- Crema de limón
- Bizcocho de chocolate
- Torrijas
- Tartaletas de limón
- Pastel de piña
- Gelatina con fruta
- Manzanas asadas
- El cofre del tesoro
- Mermelada de albaricoque
- Compota de peras
- Tortitas de manzana
- Plátanos fritos
- Bizcocho de yogur
- Bizcocho de naranja
- Crepes rellenas de fresas
- Arroz con leche
- Buñuelos fritos con miel
- Crema catalana
- Flan al caramelo
- Magdalenas al chocolate
- Bizcocho de almendras
- Bombones
- Galletas de chocolate
- Quesada
- Tarta de chocolate
- Dulces de Navidad
- Mazapanes
- Frutas de mazapán
- Bocaditos de chocolate con frutos secos
- Tronco de Navidad a la naranja
- Postre de Navidad para niños
- Galletas de Navidad
- Naranjas navideñas
- >> BEBIDAS Y MERIENDAS
- >> TODOS LAS BEBIDAS Y MERIENDAS
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada