Es racó des PT

En aquest bloc o "bitàcola" trobaràs recursos, recomanacions, articles, materials descarregables, enllaços, idees, propostes, notícies, relacionades amb la feina de pedagogia terapèutica. És a dir, tot allò que t'hauria agradat que et contessin quan vares començar a fer feina de PT. També hi ha materials aprofitables per a tutors i educadors en general, d'atenció a la diversitat i d'educació especial.

TIRES DE SÍL·LABES PER A LA LECTURA

Des de el bloc "Recursos per a l'educació Especial" ens mostren aquesta idea per treballar lectura de síl·labes i construcció de paraules.


Avui he descobert un material molt interessant per treballar la construcció i la lectura de paraules a través del reconeixement de les seves síl·labes.

Es tracta de diferents tires de cartolina amb l’escriptura de síl·labes que, quan es passen per dins d’uns cartonet amb forats, serveixen per formar paraules.

La font d’on he extret la informació del material prové de dos blocs preferits:

  1. EN EL AULA DE APOYO
  2. ACTILUDIS

En ells, el material es presenta amb l’objectiu de formar paraules de dues síl·labes.

p1000944Personalment, he adaptat les plantilles i he utilitzat aquesta idea per crear material destinat a treballar la consciència sil·làbica amb els alumnes formant paraules d’1 a 4 síl·labes.

La primera part del material que us presento consta de les tires de síl·labes amb les quals es poden confegir el nom dels animals (utilitzant la tira número 1 si el nom té una síl·laba, les dues primeres tires si en té dues, les tres primeres si en té tres…). Un consell: si grapeu les tires verticals de la plantilla us anirà molt millor i no es desenganxarà (sobre cada línia hi he posat una grapa).

p1000948

p1000951

La segona part consta d’un seguit de fitxes on els alumnes han d’utilitzar les tires per confegir el nom de les imatges dels animals i, un cop confegit, n’han de pintar el nombre de síl·labes (estrelles) i escriure’n el seu nom.

TOT EL MATERIAL PER IMPRIMIR, DESCARREGAR I/O ADAPTAR:TIRES DE SÍL·LABES AMB ANIMALS


M'ha agradat tant la idea de na Yolanda Roset del bloc "Recursos per a l'educació especial" que ara hem començat a fer les nostres pròpies tires de síl·labes a veure si us agraden també !! Aquí teniu la primera sobre coses de classe, anirem afegint.


4 comentaris:

Yolanda Roset ha dit...

Hola!
Soy Yolanda Roset, autora del material. Es un honor hacer difusión de este recursos tambien en vuestro blog; os lo agradezco ya que a cuánta mas gente llegue, nos enriquecemos todos.
Un abrazo Eduardo, espero seguir en contacto.
Saludos cordiales,
Yolanda Roset
http://blocs.xtec.cat/recursosee

Capitán Haddock ha dit...

El placer y el honor es mío Yolanda !! Me encantan tus ideas !!

Yolanda Roset ha dit...

Sorpresa Eduard!
He adaptat el material de "Tires de síl·labes" per crear activitats amb "Tires de fonemes" a veure si t'agrada. Ho trobaràs al meu bloc:
http://blocs.xtec.cat/recursosee
A veure si, entre tots, ens animem i augmentem aquests recursos i materials!
És un honor comptar amb tu!
Fins aviat,
Yolanda Roset

Anònim ha dit...

Hola Yolanda.
Debo darte las gracias por tus trabajos gratuitos. A parte de hacerlos servir para mi hijo que tiene una discapacidad intelectual, tambien lo he adaptado para los chicos de la Aula de Acogida del instituto, Estos chicos tienen unas dificultades y unas necesidades muy especificas, que tu me has ayudado y mucho a solucionar. Muchas gracias.
Dolors de Girona

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...