Es racó des PT

En aquest bloc o "bitàcola" trobaràs recursos, recomanacions, articles, materials descarregables, enllaços, idees, propostes, notícies, relacionades amb la feina de pedagogia terapèutica. És a dir, tot allò que t'hauria agradat que et contessin quan vares començar a fer feina de PT. També hi ha materials aprofitables per a tutors i educadors en general, d'atenció a la diversitat i d'educació especial.

Futurs arquèolegs o arqueòlogues subaquàtiques?

Bé, avui una entrada que no té res a veure amb pedagogia terapèutica i sí més amb educació ambiental e història.

Som monitor de busseig i aprofit quan toca el tema “Roma i el seu imperi” en tercer cicle de primària per passar un “power point” sobre àmfores i comerç mediterrani i dur tres o quatre restes (més bé deixalles) arqueològiques perquè els alumnes les hi puguin veure i “tocar”.

Idó, fa poc hem anat amb uns alumnes de primària al centre d'interpretació del parc natural de Cabrera en la colònia de Sant Jordi. Hi ha una rèplica molt ben feta d'un peci romà del segle II. Vaig poder fer una xerradeta sobre el tema i qui ho sap, pot ser en el futur surt qualcun o qualcuna alumne/a es faci arqueòleg o arqueòloga submarina !! Aquí us deix la foto:



Per cert, m'he trobat en la plana web del "Museo Nacional de Arqueología Subacuática" una visita virtual de l'exposició i el següent material per a professors i alumnes, descarregable en PDF por si a qualcú l'hi interessa:

Arqualinda t'ensenya l'arqueologia subaquàtica

Vine a descobrir el museu guiat per Arqualinda, que t'ensenyarà els secrets que s'amaguen en els fons marins.

Tallers per a alumnes d'educació infantil i primària en el Museu Nacional d'Arqueologia Subaquàtica. ARQUA.

Les visites taller pretenen acostar de manera didàctica els més xicotets al fascinant món de l'arqueologia subaquàtica, i convidar-los a viatjar per les profunditats marines i pel passat de l'home

Guia per al professor
Quadern de bitàcola. 2n i 3r cicle
Quadern de bitàcola. Infantil i 1r cicle

Els meus Power Point sobre àmfores i comerç pel Mediterràni en català i en castella:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...