Es racó des PT

En aquest bloc o "bitàcola" trobaràs recursos, recomanacions, articles, materials descarregables, enllaços, idees, propostes, notícies, relacionades amb la feina de pedagogia terapèutica. És a dir, tot allò que t'hauria agradat que et contessin quan vares començar a fer feina de PT. També hi ha materials aprofitables per a tutors i educadors en general, d'atenció a la diversitat i d'educació especial.

Lletra lligada

La companya blocaire de Idees Magistrals, que no descansa ni en l'estiu, ens remet aquesta entrada sobre lletra lligada que li ha suggerit altra blocaire. Gràcies a les dues pel recurs.


Idees magistrals



El traç de la lletra lligada

Posted: 03 Aug 2011 03:34 AM PDT

Marta Garcia de "Fent i desfent" s'estrena com a col·laboradora d'aquest bloc amb recursos per treballar la lletra lligada:

Hola Estrella,

Em dic Marta Garcia i, tot i ser mestra de cicle inicial, sóc una gran seguidora del teu bloc. M’encanta la teva feina!
Bé, he decidit contribuir al teu gran bloc amb dos recursos que he trobat per treballar el traç de la lletra lligada fent servir l’ordinador (crec que són força adequats tant per P-5 com per 1r). Et deixo els links:

http://www.xtec.net/~ealonso/flash/prescriptura.html

http://www.genmagic.org/repositorio/displayimage.php?album=7&pos=12

Fins aviat,

Marta

P.S: La teva feina i la d’altres mestres blocaires m’ha decidit a crear un bloc de recursos pel Cicle Inicial. A veure com va...


Al primer recurs es tracta d'observar la direccionalitat del traç i després reproduir-lo. I a més de poder practicar la lletra lligada, també pots treballar números i paraules:
El segon recurs és paregut al primer, has de portar la marieta pel camí de fletxes de la lletra i després pots escriure lliurement. En aquest programa també tens l'opció d'imprimir els exercicis per fer-los en format fitxa i és possible canviar l'idioma per adaptar-lo a les teues necessitats:


Més traç de les lletres

Posted: 08 Aug 2011 12:59 PM PDT

Sonia Bosch del bloc "velosipios" m'ha fet arribar aquestes activitats per observar i treballar el traç de les lletres.

Per un costat tenim un recurs per conèixer la direccionalitat de les lletres de pal, lligada i d'impremta:
I per un altre, tenim una activitat per seguir el rastre de les lletres. Aquesta vegada només treballem les lligades:
Si voleu més informació sobre el treball del traç, la Sonia també ens deixa un enllaç al seu apartat de grafomotricitat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...