Es racó des PT

En aquest bloc o "bitàcola" trobaràs recursos, recomanacions, articles, materials descarregables, enllaços, idees, propostes, notícies, relacionades amb la feina de pedagogia terapèutica. És a dir, tot allò que t'hauria agradat que et contessin quan vares començar a fer feina de PT. També hi ha materials aprofitables per a tutors i educadors en general, d'atenció a la diversitat i d'educació especial.

Un curs amb retalls...

Anpe Illes Balears
Bisbe Rafael J. Verger, 5 - 07010 - Palma
Tèlf. 971 461290 · Fax: 971 753046
www.anpe-balears.org · info@anpe-balears.org

Butlletí nº 371 - 02/09/2011

» ANPE Illes Balears informa

ANPE us desitja un bon inici de curs, i vetllarà per què aquesta legislatura sigui l'autopista de l'educació.

ARTICLE DEL PRESIDENT TONI MARTORELL

02/09/2011

ANPE us desitja un bon inici de curs, i vetllarà per què aquesta legislatura sigui l'autopista de l'educació.

documents adjunts

ANPE ES MOBILITZARÀ AL COSTAT DEL PROFESSORAT CONTRA LES RETALLADES PERÒ DESCARTA SUMAR-SE A LES MOBILITZACIONS CONTRA LA REFORMA CONSTITUCIONAL

02/09/2011

ANPE ES MOBILITZARÀ AL COSTAT DEL PROFESSORAT CONTRA LES RETALLADES PERÒ DESCARTA SUMAR-SE A LES MOBILITZACIONS CONTRA LA REFORMA CONSTITUCIONAL

Entenem que el control del dèficit pot ser una bona oportunitat per reordenar les prioritats de despesa i esperem que es tingui en compte a partir d'ara la importància fonamental de l'educació, enfront del desenfrenament suntuari que hem patit durant dècades.


Davant la convocatòria de mobilitzacions sindicals en contra del pacte sobre el control del dèficit públic, ANPE entén que, malgrat la precipitació amb la qual s'ha pres una mesura de tan enorme transcendència, els problemes econòmics obliguen a ajustar els pressupostos de les administracions públiques en nivells llunyans als enormes dèficitS actuals. És una mesura molt dràstica però per a ella hi ha, per una vegada, acord polític entre els dos principals partits.


La greu situació que estem vivint obliga a prendre decisions que puguin redreçar el rumb d'un país amb uns nivells d'endeutament inadmissibles. D'altra banda, l'obligatorietat de control de la despesa pot convertir-se en l'oportunitat que espera tota la societat espanyola perquè s'estableixi un nou ordre de prioritats en el finançament públic, en el qual hauran d'estar preservades les polítiques socials bàsiques: educació, sanitat i pensions.


ANPE porta molt de temps denunciant la insostenible despesa pública destinat a la duplicitat d'administracions i al sosteniment de nivells suntuaris de representació. Hem viscut durant dècades enmig d'enormes malbarataments durant els quals l'educació no ha comptat amb el respatller econòmic suficient. En els temps de bonança, Espanya va mantenir el percentatge de PIB destinat a l'educació sempre per sota de la mitjana de l'OCDE, i les retribucions docents per sota de l'IPC.

En aquest moment de canvi obligat, l'educació hauria d'ocupar el primer lloc dels interessos socials. No obstant això, vam seguir constatant que no és una prioritat. D'una banda, la majoria de les comunitats autònomes estan aplicant duríssimes retallades a les plantilles de professorat, als programes educatius, a la contractació de personal i a l'oferta d'ocupació pública, en el que es preveu com un difícil començament de curs. Per un altre, el Ministeri d'Educació engega reformes de la LOE sense finançament, és a dir, convertides en una mera declaració d'intencions, i redueix importants programes educatius. Aquesta política de càstig al sistema educatiu manca de sentit i és producte de la mala gestió de la crisi econòmica.

És l'hora de l'educació. ANPE exigirà a les administracions públiques que la situïn - ja d'una vegada per sempre- en el centre de les polítiques, i als dos principals partits que siguin capaços de consensuar també un pacte de mínims per preservar al sistema educatiu de la crisi econòmica, en la certesa que l'educació de qualitat per a tots és, sense cap dubte, una de les portes de sortida cap a un millor futur.

enllaços destacats





Curso escolar | Este viernes se publica la lista

CCOO afirma que 730 interinos de la enseñanza no han sido llamados

Por: mallorcadiario el 01 septiembre 2011 | 1 Comentario

La Federación de Enseñanza de CCOO Baleares ha afirmado que alrededor de 730 interinos de este sector, a fecha del 22 de agosto, todavía no habían sido llamados por la Administración para ocupar una plaza, a diferencia de lo ocurrido el pasado año al inicio del curso escolar, que ha tenido lugar este jueves.

El sindicato ha señalado en un comunicado que desde la Conselleria de Educación les han informado de que este viernes se publicará la lista actualizada de los interinos que todavía no han sido llamados y que entonces se podrá redefinir este dato.

No obstante, la central sindical ha apuntado que las bajas maternales sí se están cubriendo, al tiempo que la Conselleria les ha asegurado que los 45 interinos del pacto de estabilidad que no habían conseguido una vacante ya han sido contratados.

En cualquier caso, CCOO ha afirmado que están estudiando las carencias existentes en las plantillas de los centros, los programas educativos que se han eliminado (como el Pise-Alter), el aumento de ratio de alumnos por clase previsto en algunos centros de Palma, así como los problemas de las infraestructuras, entre otros asuntos.

El sindicato ha subrayado que perciben un cierto “oscurantismo” por parte de la Conselleria, debido a que hasta el momento no les han convocado para informarles de las políticas o actuaciones que se llevan a cabo o que puedan estar previstas. Por ello, ha pedido al departamento dirigido por Rafael Bosch que le comunique las actuaciones que tienen previsto acometer durante el presente curso escolar.

Por otro lado, el sindicato se ha referido a la decisión del Govern de adscribir el Servicio Ocupación de las Islas Baleares (SOIB) a la Conselleria de Educación, modificación que fue aprobada por el Parlament esta semana.

En este sentido, CCOO ha señalado que entiende que las políticas de formación que oferta el SOIB estén coordinadas desde Educación. No obstante, no considera ...

Continua a www.mallorcadiario.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...