Es racó des PT

En aquest bloc o "bitàcola" trobaràs recursos, recomanacions, articles, materials descarregables, enllaços, idees, propostes, notícies, relacionades amb la feina de pedagogia terapèutica. És a dir, tot allò que t'hauria agradat que et contessin quan vares començar a fer feina de PT. També hi ha materials aprofitables per a tutors i educadors en general, d'atenció a la diversitat i d'educació especial.

Cinema i educació

Desprès dels darrers èxits com “El discurso del rey” , "Los niños del coro", Temple Grandin", i altres moltes, un parell d'amics PT's tenim la idea de fer, en el futur, unes jornades de cinema i educació especial (si qualcú s'apunta ja ho sap...) Hi ha pel·lícules que hem vist durant la nostra carrera i altres que ens han passat desapercebudes. Per això feim aquesta entrada al bloc.

Hi a pel·lícules molt ben fetes i hi ha d'altres que, com sempre al món del cinema, no cerquen la quotidianitat, no sempre esperançadora, de les persones amb necessitats especials, sinó allò extraordinari, allò que es surt del que és habitual en el nostre món, allò que “fa taquilla” i que, de vegades, donen una idea molt equivocada del que és una síndrome concreta (per exemple “Rainman” que fa que tothom es pensi que tots els autistes són o han de ser com la interpretació de Dustin Hoffman).

Sigui com sigui anirem afegint la nostra selecció i si qualcú troba a faltar qualcuna per favor ens ho faci saber.

També hem trobat una plana que no us heu de perdre molt molt i molt bona: "CINE Y EDUCACIÓN" de Enrique Martínez-Salanova Sánchez amb una secció de crítica de pel·lícules relacionades amb la discapacitat, activitats, propostes pedagògiques i documents crítics, relacionats amb el tema del cinema i l'educació especial i ordinària molt interessants. Hi trobareu de tot i molt !!

http://www.uhu.es/cine.educacion/cineyeducacion/temasdiscapacidad.htm



Altres enllaços de pel·lícules relacionades amb l'educació especial i similars:

El pequeño salvaje (1960)


El enigma de Gaspar Hauser (1975)

Nell (1994)

Cinema i autisme I

Cinema i autisme II

Cinema i autisme III

Cinema i autisme IV

Cine y educación especial (Bloc "La mirada especial")


2 comentaris:

ELENA E. MEDINA ha dit...

No sé si has visto:
Bailo por dentro
TÍTULO ORIGINAL Rory O'Shea Was Here (Inside I'm Dancing)


Y Elling DE Petter Naess
Aunque se centran en la edad adulta me parecen muy interesantes para reflexionar sobre autonomía, integración...

Capitán Haddock ha dit...

Pues no la conzoco. Ahora estoy averiguando qué hay que hacer para conseguir poryectar películas los derechos de exhibición etc... Todo un mundo por descubrir !! jajajjaja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...