Es racó des PT

En aquest bloc o "bitàcola" trobaràs recursos, recomanacions, articles, materials descarregables, enllaços, idees, propostes, notícies, relacionades amb la feina de pedagogia terapèutica. És a dir, tot allò que t'hauria agradat que et contessin quan vares començar a fer feina de PT. També hi ha materials aprofitables per a tutors i educadors en general, d'atenció a la diversitat i d'educació especial.

Escoles i creativitat segons Ken Robinson

Ken Robinson: “No necessitem ‘reformar’ el nostre sistema educatiu. Necessitem una revolució”

En 2006, Ken Robinson, una de les referències mundials en matèria d'educació i innovació, va donar una de les ponències més comentades de la història en TED. Quatre anys més tard,
Robinson torna amb un discurs que busca ampliar el debat que va obrir en la seva xerrada original. La conclusió? “El nostre sistema educatiu no necessita una reforma. Necessita una revolució”.

“Durant massa anys hem fomentat l'educació a força d'un model de menjar ràpid. Igual que el menjar ràpid empobreix la nostra salut, aquest model educatiu està empobrint el nostre esperit i la nostra energia”, explica en la ponència Robinson.

“Hem de reconèixer que el talent humà és molt variat. Cadascun té aptituds molt diferents. No val una mica esquemàtic, estandarditzat i lineal. No podem ficar a tots en el mateix sac. Ha arribat l'hora de canviar el model industrial per un orgànic. Hem d'actuar com grangers que treballen per a crear les condicions òptimes”.

Aquí també, segons explica, preval la importància de perseguir una mica que t'apassiona. “Si fas una mica que alimenta el teu esperit, una hora de treball passa en cinc minuts. Si fas una mica que no t'ompli, 5 minuts semblen una hora”.

Robinson
caba amb una crida a l'acció. “És hora de crear un moviment”. Paraules que sens dubte ajudaran a convèncer a més d'una de la necessitat de canvi però fins que els governs no prenguin nota es quedarà només en això.

Web d'en Ken Robinson






Programa "Redes" amb Eduard Punset i Ken Robinson

http://www.rtve.es/television/20110304/redes-sistema-educativo-anacronico/413516.shtml

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt graciòs, m'he rigut molt, aquest senyor xerra molt bé, i tot el que vulguis, però la realitat és que la escola està per instruir, ens agradi o no, no per potenciar creativitats diverses, perquè la societat demanda treballadors no arti...stes, o millor dit,més treballadors que artistes, sinò canvia aquesta concepció social, que no crec que canvii, sinò hi ha una nova societat idílica en la qual l'esforç i la feina de cada dia no siguin allò primer, val més tenir una preparació mínima que possar-se a tocar la guitarra o escriure poemes... Predicar la primacia de la creativitat és gariebé un suicidi social pels " mediocres" que som la majoria... No entenc com aquest senyor és expert en recursos humans...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...