Es racó des PT

En aquest bloc o "bitàcola" trobaràs recursos, recomanacions, articles, materials descarregables, enllaços, idees, propostes, notícies, relacionades amb la feina de pedagogia terapèutica. És a dir, tot allò que t'hauria agradat que et contessin quan vares començar a fer feina de PT. També hi ha materials aprofitables per a tutors i educadors en general, d'atenció a la diversitat i d'educació especial.

28 de febrer: Dia mundial de les malaties rares


Data: 
dijous, 28 febrer, 2013
Hi ha més de 7.000 malalties minoritària, o rares. Més de la meitat comencen a la infantesa. El 80% d'aquestes malalties són d'origen genètic, i de moment no tenen curació, tot i que es pot millorar molt la qualitat de vida del malalt i dels seus familiars amb un tractament farmacològic, dietètic i psicològic. Aquest dia neix amb l’objectiu de reivindicar la difusió i la recerca en aquestes malalties. 

Os adjunto también una GUIA DE ENFERMEDADES RARAS Y CRÓNICAS que publicó la Junta de Andalucía.

¿QUE ES UNA ENFERMEDAD RARA?
Una enfermedad rara, también llamada enfermedad huérfana, es cualquier enfermedad que afecta a un pequeño porcentaje de la población. La mayoría de las enfermedades raras son genéticas y están presentes en toda la vida de una persona, incluso si los síntomas no aparecen inmediatamente Se caracterizan por una diversidad amplia de desórdenes y síntomas que varían no solo según la enfermedad sino también según el paciente que sufre la misma enfermedad. Unos síntomas relativamente comunes pueden ocultar enfermedades raras subyacentes, lo que conduce a un diagnóstico erróneo.
Podéis encontrar más fuentes de información sobre las enfermedades raras:

http://www.enfermedades-raras.org
http://www.fundaciongeiser.org
http://www.eurordis.org



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...